Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

5 Ağustos 2012 Pazar


Bugün Naziş sabah erkenden, Koca'da öğleden sonra firar edince Gamse ile evde kaldık başbaşa... Önce bana bir sürü seçenek sundu, sonra bir şey dememe fırsat vermeden hepsine bir bahane buldu derken neredeyse akşam oldu. Akşam yemeği için ne yapalım derken hadi balık yapalım dedi. Birlikte Üsküdar Balıkçılar çarşısına gittik. Balıklara baktık, levrek yapmaya karar verdik. Deniz levreğinin Ordu-Perşembe'den geldiğini söyledi balıkçımız:)) Levrek , tanış çıktı yani...

Eve gelince yeniden yıkadım balıkları ve iftara bir saat kala fırına attım. Bigoş'un gönderdiği defne yapraklarından da attım bir kaç tane üzerlerine...Balıklar pişince arkasından da fırın helvayı saldım fırına...E salatasız da olmaz , balıklar pişerken salatamızı da yaptım, oldu bitti.Bu ara salatalarımızda,limon yerine, Kemal Kükrer ballı elma sirkesi kullanıyoruz. Bal, sirekenin, asidini mi? kırıyor nedir, inanılmaz bir lezzet katıyor salatalara. Bir denemenizi öneririm.

Olimiyatlar başladı başlayalı, sadece yarışmaları izliyoruz. İzliyoruz da, aman bizim sporcular, bizim mahalleden geçmesinler. Kocamın bir iki sorusu var onlara...Şu, üzerimizde çok baskı var, ondan kazanamıyoruz lafının hesabını soracakmış. Bi tek sizde mi var bu baskı, turistik geziye gittiniz, Londra güzelmiydi gibi sorular hazırladı. Bakın soruları verdim , torpilinizi de yaptım ona göre.

Şimdiden uyarıyorum kış geldiğinde aman yaz gelsin , yaz gelsin diyenler bir iki çift lafım olacak. Her zaman sözümdeyim iki hafta yaz yeter de artar bile. O da kararında bir sıcaklık ve ben tatilde olduğum zamanlar olabilir:) Millet sıcak dedikçe ben oh, bizim ev püfür püfür diyordum bir haftadır klima altı cam cam, öpsün bizi ''Cancan' vaziyetlerindeyiz. Salonun şeklini bile klimaya göre ayarladım.

Şimdilik bu kadar, gittim ben...