Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

27 Mart 2008 Perşembe

her şeyden

İstanbula bahar gelmeye karar verdi iyice. Pırıl pırıl bir güneş, parklar bahçeler çiçekler içinde. Gerçi bu çiçekleri belediye açmış olarak dikiyor ama olsun yav. Önceki gün dediğim gibi Okey oynadım arkadaşlarla. Nalan okey değil ama çay masası ile ilgilenmişti. Nalancım gerçekten de süperdi. Gamze olayı tahmin ettiği için , okul çıkışı aradı çok acıktım evde ne var diye. Yanımıza gel dedik. Sildi süpürdü ortalığı. Bir iki el de oynadı gitti.Yani bizim kız lamba cini anlayacağınız.
Dün malumunuz tiyatro günümdü , çok güzel bir oyun izledim. Çok bilindik bir oyun, Orhan Kemal'in '' ESKİCİ DÜKKANI''. Oyuncu kadrosu da yine hep bilindik oyuncular olunca. Evimizde tv izler gibi izledik oyunu. Binbir gece dizisinde Burhan Evliyaoğlu karakterini oynayan Metin Çekmez süperdi. İzlerken gözlerim doldu valla. Bu oyun sinemalarda ve tv de Eskici ve Oğulları adı altında oynamıştı. Baş rollerde de Fikret Hakan ve Kadir İnanır vardı.
Bu gün havayı görünce , şöle kendimi dışarlara vurayım , denizlere açılayım dedim ama sonra yarına erteledim.
Hadi biraz da yemek tarifi verelim. vereceğim tarif daha çok pazar kahvaltılarına yakışır. Tarif Nazişden.
Tabii tarif Nazişden olunca her şeyin adeti belli değil. Ben versem bu tarifi biliyosunuz az ondan, biraz bundan şeklinde olurdu. Gel gelelim tarifimize.
TAZE OTLU YUMURTALI EKMEK
İki cm kalınlığında dilimlenmiş ekmek.
3 yumurta
bir çay bardağı süt.
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydonoz
kızarmak için yağ
aromatik yeşil zeytin ezmesi(ya da siyah)
Dere otu ve maydonozu incecik kıyın. Derin bir kasede yumurta ve sütü iyice çırpın. Kıyılmış dereotu ve maydonozuda bu karışıma ekleyin. Ekmekleri bu karışıma batırıp batırıp kızartın. Kağıt havlu üstüne alınDaha sonra bıçak yardımıyla ekmek dilimlerini birbirinden kopmayacak biçimde kesin arasına zeytin ezmesi sürün. Servis yapın. Nasıl tam baharlık bir tarif dimi. Nalancım senin istediğin tarifi unutma gelince vereyim. Hatta ben unutmazssam hazırlar veririm ))
Bu günlük de bu kadar......................................