Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

3 Ocak 2019 Perşembe

Yeni yazı yeni yazı:)

Umarım bu yazma isteğim devam eder. Fakat ipad ve telefondan yazmaya o kadar alışmışım ki laptopda afallıyorum. Gereksiz büyük geliyor,  bir bakıyorum ki her şeyi büyük harfle yazmışım falan filan.
Hadi yazma şevkim gelmişken klasik Lale yazılarına yani daldan dala konmaya başlayalım:)

Ben 2019 a  girdiğimizi Viyana Flarmoni orkestrasının konserini dinlerken idrak ettim. Yılbaşı ağacını ve evin orasında burasında duran yeni yıl karşılama ıvır zıvırını da kaldırırsam özellikle de sehpadaki kurabiye tabağını:) tam anlayacağım. O kurabiyeler şık ve sevimli duruyor ama şeker hamurunun kalorisini düşününce uzak duruyoruz.


Beni uzun yıllardır okuyanlar güne yeşil çay ile başladığımı bilirler. Yeni değişiklik artık lavanta çayı içiyorum. güne hoş kokulu ve sakin başlamak iyi geliyor. Lavantaları bu seneki Çeşme tatilimizde İzmir'e giden Naziş İzmirden  bir kucak dolusu lavanta ve kokusundan mest olmuş şekilde dönmüştü..Ben onları bir süre görsel olarak tuttuktan sonra çiçek kısımlarını kavanoza doldurdum.  Demliğe bir çay kaşığı kadar koyup beş altı dakika demliyorum.Gece yatmadan önce içerseniz de iyi bir uykuya yardımcı oluyor.





Yılın ilk kitabını Japon Edebiyatından seçtim. Gönül/ Natsuma Soseki... Nazlı hasta olduğumda ,getirmişti.İkimiz de seviyoruz Japon Edebiyatını. Arka kapak yazısını Haruki Murakami yazmış. Bak onun son kitabı da beklemede. Halbuki Haruki Murakami kitabı yayınlandığında hemen alır ve  hemen okurdum.





Bugünü evde geçirdim, halbuki sinemaya gidip Mary Poppins izlemek istiyordum ve akşam yemeği için dün akşamdan koca bir tencere karışık dolma pişirmiştim. Neyse gitmedik ama ben yine de film izledim. Güzel bir film izledim.
 Mademe; Paris'te bir malikanede verilecek 12 kişilik bir akşam  yemeğinde, konuk sayısı beklenmedik bir biçimde 13 olunca ev sahibi hizmetçi Maria'yı 14.kişi olarak masaya oturtur. Sonrasında  konuklardan biri Maria'ya aşık olunca olaylaa olaylaa:)))




Şimdilik bu kadar ama size yazmam gereken acaip bir elmalı turta ve evdekilerin bayıldığı bir sebze mücveri tarifim var. Sırf onların tarifini yazmak için bile en kısa zamanda yazacağım söz.
Haydi Eyvallah