Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

13 Aralık 2011 Salı

Diyet olayı

Bu gün diyetisyen randevum vardı... Yeni yıla yeni kararlarla girmenin ilk adımlarından biri... Benim sorunumun kilomdan rahatsız olmamam teşhisini Zuz yıllar önce koymuştu. Neyse işte , sonunda karar verdirildim gittim. O kelimeye dikaktinizi çekerim. Verdirilme kısmı Gamsegamse'ye ait.

Kocam tansiyon ben diyet meselesi için bu sabahta hastane için çıktık yola... Ben üç saatlik açlık konusunda , randevu sırasında uyarılmıştım bu arada...Diyetisyenimi sevdim. Beni tercih ettiğiniz için teşekkür ederim dedi ilk olarak. Sonra bir gün içinde neler yediğimi sordu. Sonra işte, açlık şekeriydi, falanıydı filanıydı yedi adet tahlil, vücut kitle indeksi hesaplamasıydı gibi ön çalışmalardan sonra oturduk karşı karşıya, meyva severmisiniz , yok. O zaman kuru meyva...peki kuru meyva daha şekerlidir...tabi ama onun hesabı yapılacak... kuru yemiş severim...o zaman bir avuç badem günde... sabah kaçta kalkarsınız....erken...yeşil çay demleme olmazsa büyülü bohça olacak ... böyle böyle konuşa konuşa yemek listem hazırlandı. Bir hafta sonra tekrar kontrole gelmek , giderken de her gün ne yediğimi yazıp, götürmek üzere vedalaştık .

Yemek saatlerine uymam konusunda özellikle uyardı hatta saat kurun ,öğün atlamayın dedi. Gün aşırı 45 dk lık yürüyüşüm var. Benimle birlikte diyete başlamak isteyenler olursa diye diyet listemi yazacağım aşağıya...

Her gün ne yemek hazırladığımı da yazacağım , bu arada siz de değişik sebze yemekleri tarifleri yazarsanız sevinirim.

Bir Haftalık diyet listem

Sabah 7.30 yeşil çay
kahvaltı 08.00 1 dilim beyaz peynir(30gr)
söğüş sebze
2 ince dilim esmer ekmek, şekersiz çay

ara 10.30- 5 adet kuru kayısı+8-10 adet badem

Öğle 13.00- 3 yumurta büyüklüğünde et(90gr) kırmızı, beyaz et, beyaz peynir, light ton balığı veya peynir
salata(yağsız, mısırsız)
2ince dilim esmer ekmek

ara 16.00-1 dilim beyaz peynir
2 ince dilim esmer ekmek

Akşam 19.00-7-8 çorba kaşığı sebze yemeği( etsiz, pataessiz)
1 kase yoğurt(200gr) veya bir büyük su bardağı ayran(400ml)
salata(yağsız, mısırsız)
2 ince dilim esmer ekmek

ara- bir büyük mandalina+bir küçük elma ya da ikibüyük mandalina

bir su bardağı diyet süt

günde en az 2,5 -3 litre su
3-4 fincan yeşil çay
gün aşırı 45 dk lık tempolu yürüyüş... bana yavaş yavaş başlamammı sonra tempolu yürümeye başlayacağımı söyledi.( dizim coşmasın diye:)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::..

Ben öğle yemeğinde et olarak ızgara tavuk, salata olarak roka ve domates salatası hazırlayacağım yarın( diyet yarın başlıyor)

Akşam yemeğinde ki sebzem ise portakallı kereviz olacak. Bu akşamdan pişirdim. Patates koymadım... salata olarak , domatesli , taze soğanlı kıvırcık salata hazırlayacağım. Kahvaltı ve ara öğünlerin ne olacağı liste de belirli zaten.

Ekmek olarak, tam buğday ekmeği...bunu çavdar ve tahıllı ile ara ara değiştireceğim.

haydi bre gazam mübarek olsun...Allah utandırmasın...bana katılan olursa, o da her gün ne yediğini yazsın...

Sanırım liste bir hafta sonra değişecek..



Kocamın tansiyonu sınırda çıktı... Bi dünya tahlili var. İlker yani görümcemin oğlu bu akşam aradı , dayı sen bana gel, ben seni bi kolaçan edeyim dedi. Yenge sen de korkma , takibe alırız dedi...Kendisi kardiyolog zaten. İstanbul'un dışında ama civarında)))... Kocam perşembe günü onun yanına gidecek. İlker sana buradan sesleniyorum, acilen İstanbul il sınırlarına dönmen gerek... Bak biz artık teklemeye başladık:)Ataletim canım benim nasıl her şeyimize yetişsin..









Gizli Gerçek

Bu bir kitap adı değil, Yeliz beni hayatımın gizli gerçekleri için mimlemiş.
Bu konuda fazla bir şey çıkmaz benden ama başlayalım.

1.Bilgisayar oyunlarından nefret ederim.Nefretimi anlayın birinci sıraya gelmiş:)
2.Kitap okurken bana soru soran kişiye gözümün bebeee olsa anında gıcık olurum.
3. Bir uzun hayvan var ya o benim en büyük fobimdir, olmadık yerde aklıma gelir bu konuda psikolojik yardım almayı bile düşündüm .
4.Evden çıkarken eğer ev dağınıksa , asla rahat edemem... Geçen gün Zuz'la dışarı çıkarken babam kahvaltı ediyordu, masasını toplayamadan evden çıkmak zorunda kaldık. İşimiz bitince , Zuz OXXO'ya da gidelim dedi, ben bir sürü manevra yaptım. Masa toplamak için eve geldin diye bana küstü.
5.Gece ev halkından birisi, yanında ben olmadan dışardaysa, o eve gelene kadar bir sürü şey bahane eder telefon açarım... Eğer telefonu cevap vermiyorsa ulaşana kadar bir sürü adak adarım.
6.Radyoda , tv de müzik varsa bilsem de bilmesem de uydura uydura eşlik ederim evdekiler uyuz olur.
7.Ben bu gün diyetisyene gittim.