Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

16 Eylül 2009 Çarşamba

Sahur programı

Bu gün sabah kalkar kalkmaz, hemen karıkoca yardımlaşıp evi şöyle bir düzelttik ve dışarı çıktık. Yürüyerek Üsküdar'a indik. Fatih'e gittik.Hava şerbet gibiydi, ne sıcak ne soğuk.Ne kadar dışarda oturalım desem de kocam motorda içerde oturarak seyehati tercih etti.

Fatih Camiine gittik. Çok kalabalıktı.Ama avlu o kadar büyükk ki, kalabalığı hissetmiyorsunuz. Ben içeride epi bi dolaştım. Etrafı inceledim. gelen grupların yakalarındaki renk renk kurdeleleri görünce nedenini sordum. Turlar,kafilelerindekileri karıştırmamak için takıyorlarmış. Fatih Sultan Mehmetin türbesi önünde dua attim. İstanbul için teşekkür ettim O^na.Kocam dönüşte hadi bi Mısır Çarşisi, Kapalı Çarşı falan da yapalım dedi. Başlangıçta peki dedim ama iskeleye gelince , hadi evimize , yiyerek içerek çıkıyor gezmenin tadı bayramdan sonraya bırakalım dedim.

Üsküdar^da alış-veriş yapıp eve geldik. Ben içeri girer girmez doğru yatak odasına gttim,geceliğimi giydim yatağa girdim.Kocam da beni arıyormuş, getirdiklerimizi yerleştirmek için, ne yaparsan yap dedim. Bir saat yatıp, iftar hazırlığı için kalktım. Gamze^^nin verdiği listeyi hazırladım.Bu ramazan da yeni iş yaşamının verdiği yorgunlukla, oruç tutamamıştı, Kadir Gecesi münasebetiyle bu gün tutmuştu. Buğday çorbası pişirdim, köfte ve biber kızarttım.Domatesleri de ikiye bölüp ızgara ettim.Birde pilav bir de cacık, tatlı olarak da hemen en kolay kemal paşa.

Bu yazıyı sahurda yazıyorum. En büyük özelliğim sahurda;kalkmak bilmem, yatmak bilmem. Sürüne sürüne kalkarım, masada uyuklarım,ilk çaydan sonra açılır, yatmak bilmem sonrasında.Elif Şafak röportajı izledim. Tekrar programdı.Eyfel kulesine aşık olan ama harbiden aşık ha,öyle bir kadından söz ettiler. Objelere aşık olma diye bir hastalık varmış yahu.
Sahurda yaptığım canlı yayın burada sona eriyor, biraz uyuyayım gidip.