Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

6 Ekim 2012 Cumartesi

hayatın bu cumartesi sabahından

Cumartesi sabahı, herkes uyuyor evde...bense bir saattir evde  dolanıyorum. Yeşil çayımı içtim , gazetelerimi okudum, maillerimi okudum temizledim. Bütün pencereleri açtım eve güzelim sonbahar havasını doldurdum...

Dün akşam Yalan Dünya ne kadar kötüydü ya... Açılay sahnelerinin uzunluğu , diziden kopardı bizi derken baktım ki  herkes aynı fikirde...Yeni giren tipleme  hoşuma gitti, umarım, Gülse Birsel dün akşamın farkındadır...Aha böyle de bi sorumlu kişilik özelliğim var... Bir eksik bir yanlış gördüm mü? hemen uyarırım:))Sosyal sorumluluk abidesi olmama ramak kaldı:)

Dün akşam yaptığım hamsi festivali süperdi...Yarışa yarışa yedik. Hele ben hele de be... Diyettesin  di mi? o helvayı niye yersin.Ama balık midede  canlanır , helva onu öldürür derdi büyüklerimiz:)
 Dün gece arkadaşlarıyla birlikte olup eve geç dönen, hatta yorgunluktan takside uyuyabileceğini mesajla bize bildiren Gamse eve gelince hamsi  aradı:))Zaten bizim evin halkı, ziyafetten bile dönse bir mutfağı dolanır... bknz koca kişisinin Rus lokantasına yemeğe gidip, gece döndüğünde bizim pilav tenceresini kazımaya çalışması:)

Bugün için belli bir programımız yok , Gamse dün gece yatarken yarın Kuzguncuk'a falan gidelim dedi. Ayyyy ne kadan değişik bir öneri dedim:)))

Gitmeden size bir hafta sonu filmi ve kitabı önerip öyle gideyim ...Anna Karenina vizyona girdi...Ben bu hafta içi   gideceğim sanırım.
Kitabı ise tam hafta sonluk eğlenceli bir kitap olduğunu düşünüyorum ve ben bu hafta sonu onu okuyacağım... Mucize Tatlı...Ben kitabı bitirdiğimde kendi görüşlerimi yazarım ama şurada çok güzel bir yazı var , kitapla ilgili...

Peki kahvaltıya  patates mücveri önerisine ne dersiniz. Resim Gülşah'dan...Çünkü  hep yendikten sonra gelmiş aklıma resim çekmek. Sağolsun Gülşah, ilk yapışta resmini çekti de bir belgemiz oldu:)Tarifi yeniden vermeyeyim, sayfamda rama kutusuna patates mücveri yazın, çıkar... Hatta benimle ilgili yani blogla tabi ki:)) tüm aramaları oradan yapabilirsiniz...