Önerilere geçmeden önce katıldığım bir etkinliği anlatmak istiyorum.
Çarşamba akşamı Missgibi'nin davetiyle Sapphire-EKS de Emsan mutfak gereçleri için düzenlenen bir Workshopa katıldım. Şef Eyüp Kemal Sevinç ile birlikte Meksika yemekleri pişirdik sonra da oturup bir güzel yedik.... Eyüp Kemal Sevinç sürekli takip ettiğim şeflerden olduğu için,benim için çok daha özellikli bir akşam oldu...Çok lezzetli ve çok eğlenceli bir akşam oldu...Missgibi de bugün şahane bir börek tarifi var, hafta sonu önerilerimden biri olsun hatta....
Kitabım; Gamsegamse'nin arkadaşının hediyesi Acı Ülke/Joyce Carol Oates...Biraz tarzım dışı gibi duruyor,,,korkutucu,tekinsiz hikayelerden oluşuyor...Ben biraz tırsarım böyle şeylerden:)) ama ilk hikayeyi beğendim,henüz bi tırsma hali yok yani...
Hafta sonu ,soğuk ve yağışlı geçeceği ve dizim bu aralar nane molla olduğu için daha öncede dediğim gibi evdeyim...
Yeme içme önerileri olarak dün Magissa için hazırladıklarımı önerebilirim. Çünkü tam kış yemekleriydi...Mesela bir keşkek, kuru biber dolması biraz ağır gittik derseniz taze fasulye diblesi ve yoğurtlu kabak-havuç salatası..Tatlı olarak da karaorman pastası...
Keşkek bizim evde çok pişmez ama çok sevilir...Nasıl bir ters orantı di mi?.. Taş çatlasa yılda iki kez...Ama kardeşim tamam çok lezzetli ama bomba...Kayınvalidem usulü pişiyor bizde...Ordu'da pek kekşkek kültürü yoktur zaten...Yediklerimin de bununla ilgisi yoktu...her yörenin keşkeği farklıdır. Benimki Niksar usulü...
Yarım kg kadar buğdayı bir gece önceden yıkadım ve tencereye üstünü epeyce geçecek kadar suyla birlikte koyup bir iki taşım kaynatıp,altını kapattım.Ertesi gün, 4-5 parça kuzu gerdanı, keşkeği pişireceğim tencerede altlı üstlü tereyağda kızarttım( bunun raconu tereyağ)... kırmızı pul biber,karabiber ve tuz ilave ettim kızarma sırasında... Sonra üstüne buğdayı ilave ettim ve üstünü üç dört parmak geçene kadar sıcak su ve yarım su bardağı kadar da haşlanmış nohut ilave ettim unutmadan söyleyeyim. Sonra dibini tutmaması için ara sıra karıştıra karıştıra kısık ateşte iyice pişirdim. Bundan sonrası tufan:))) Pişen keşkeği derin bir tepsiye döktüm...Etleri üste doğru çektim...Ve pastırma dilimlerini de üstüne dizdim. Sonra doğrruuu fırına...üstü hafif kızara kadar ,tuttum... Benim usul keşkek budur...
Bugün tam bir kış havası var dışarıda. Hafta sonu böyle geçecek ama hafta başından itibaren yeniden ısınacakmışız... Isınabiliriz ama kış bi kere yüzünü gösterdi...Hoş geldi sefa geldi...
Keşkek güzel görüküyor buradan.Üstündeki Pastırmalar da çıtır çıtır olmuşlar fırında....Ooooy oy...
YanıtlaSilLale hanımcım keşkeği çok severim ama sizin keşkek pastırma aşamasında değişti.Mutlaka çok leziz olmuştur :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAllahım o keşkek beni bitirdi şu an burada :)
YanıtlaSilnefisss ,ellerine sağlık .
benim dizim de sinyaller vermeye başladı havadan mı ,kilo mu ekledik nedir ? kıkırdak aşınması var bende uzun yıllardır .
bir anlat bin ah işit oldu kusura bakma :) hafta sonu benim de niyetim evde olmak , keyifli günler dilerim.
Keskek direkt keskin nisanci etkisi yapti.. dizden operim.. gecmezse fizik ille de fizik derim... atalet
YanıtlaSilHerşey muhteşemdi ama keşkek başka lezzetliydi Lale Abla'm. En güzel tatil günüm senin dizinin dibinde geçeni :))
YanıtlaSilBegüm, o zaman her tatilde bir günü bizim eve ayırıcaz ,demek ki.
YanıtlaSilkış gelsin biz severiz kendisini:))
YanıtlaSilÇok severim keşkeği. Ama bizim keşkek daha başka yapılıyor.Etle buğday piştıkten sonra tahta kaşıkla döve döve iyice eziliyor. Üstüne kırmızı biberli tereyağ kızgın kızgın dökülüyor.
YanıtlaSilGeçmiş olsun Lâlecim, keşkek hiç yemedim, adını duydum da.
YanıtlaSilaşk olsun lale abla orduda keşkek kültürü vardır bir kuşbaşı etle yada tavukla yapılır iki ordu düğünlerinin vazgeçilmezidir yani olmazsa olmazıdır bende anıla pişiriyorum fenada olmuyo
YanıtlaSilHürmettt,Anıl yazınca anladım...Valla ömrü hayatımda pişmedi bizde... Ne bilim...Hiç bi yerde de rastlayıp yemedim:)
YanıtlaSilgoruntulu show
YanıtlaSilücretli
JXVİ