Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Boy verme oy ver

Ara vermişim yine yazmaya...  Ama blog benim sosyal platformlardaki ilk göz ağrım. Ocak ayında 9 yaşına basacak dile kolay. Bu blog vasıtasıyla hayatıma  unutulmaz anılar ve hep benimle olsunlar diyebileceğim arkadaşlar, dostlar katıldı.

Neyse dönelim neler yaptık neler ettik kısmına...

Haftada iki üç kez  Fenerbahçe Orduevinde havuz-deniz faslı yapıyorum.Hafta içi çok tenha oluyor. Bir çam ağacım var,erken gidip de onun altına yatamazsam gıcık oluyorum:)...Kitabımı okuyup,şezlonga yayılmak, sıcaklayınca havuza dalmak,akşama doğru deniz kıyısına inip ,Adalara karşı yüzmek en büyük keyfim. Denizden çıkınca da deniz kıyında yürüyüş,şu gördüğünüz zakkumun tam arkasındaki salıncalıklı kanepede ayaklarımı uzatıp şu manzaraya karşı  sallana sallana  geceyi getirmekle noktalamak günün altın vuruşu oluyor.


''Slyvia Plath Günlükler''okuyorum araya da romantik kitaplar attırıyorum,yazın ambiansına uygun olarak:) Geçen gün  '' Düğün Hediyesi''ni okudum mesela... Kızımız, köşesinde yazdığı yazı ile lokantısının batmasına neden olan adama, işe girdiği başka bir lokantanın mutfağında ,adamın kardeşine hediye deceği düğün yemeğinin hazırlayıcısı oldu tesadüfen:) Pek sevimli,pek romantikti. Düşünün uzanmışsınız kumasala, güneş damlamış içinize kulakların çınlasın Sertab Erener:)) hal böyleyken elinizde de bu romantik kitap,bir taraftan da buz gibi limonlu iceteanızı hört hört çekiyorsunuz( kabul edelim bu kısım romantik olmadı) şöyle yapalım o zaman, hafif hafif yudumluyorsunuz, o sırada damağınıza yayılan serinlik, kalbinize dolan sıcaklıkla hoş bir tezatlık oluşturuyor ay bu ne be...Hört hört çekmek daha iyi:))


Film derseniz valla ne kadar eski Yeşilçam filmleri varsa izledim bu ara, hatta bugün Türkan Şoray ve Kartal Tibet'in oynadıkları ''Vukuat Var'' ı izledim.Geçen gün de  Hülya Koçyiğit ve Engin Çağlar'lı ''Kınalı Yapıncak''ı izlemiştim.

Film kitap olayı bu durumda...

Kızlarım tatilden geldi, Naziş Cunda'da Zuz'laydı... Gündüz deniz sonra Cunda geceleri derken iyi bir tatil yaptı. Gamsegamse yakınlarda takıldı,''Büyük Ada Anadolu Klüp'' te kaldı bir kaç gün ama ben yağmur geliyo anonsunu yapınca koptu geldi:)
Madem kızlar eve toplandı ben de en sevdikleri pastayı yapayım dedim ve hemen bir mozaik yaptım. Bence en kolay ve en hafif pasta ve de  benim de en sevdiğim... İki paket pötibör büsküviyi hemen  ufaladım. Ufaladım dedimde çok küçük parçalara ayaırmadım. Bir buçuk su bardağı süt,üç çorba kaşığı şeker, ceviz kadar tereyağ ve üç çorba kaşığı kakaoyu bir kapta yağ eriyinceye kadar ısıtıp karıştırdım ve büsküvilerin üzerine döküp iyice karıştırdım. Sonra büyükçe bir buz dolabı poşetini yanlarından keserek açıp, bu karşımı üstüne döküp piramit şeklini verip ,sardım sarmaladım buzdolabının buzluk kısmına attım.


Pazar günü Cumhur Başkanlığı seçimi için oy kullanacağız. Diyeceğim  aşağıda gördüğünüzdür.





Hayde gittim ben...

17 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsınız yine ama bu kadar ara vermeseniz, özlüyoruz...Neyse yaz böyle yapıyor bazen, ...Oy kısmına hiç girmeyeyim, 12 yıldır hep dayatılan ile yaşıyoruz, Cumhurbaşkanı adaylarımız bile kısıtlı, yok muydu başka kimsecikler bu koltuk için diyor çok fazla deşilmeden kaçıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaz gerçekten de bir rehavet çekti üzerime:)Aday konusunda ben de aynı fikirdeyim ne yazıkki bize reva görülen davranış bu...
      Sevgiler

      Sil
  2. Yazın tadını pek güzel çıkarıyorsunuz.Arada yeşilçam iyi oluyor ama çoğunun rahmetli olması hüzünlendiriyor.Eskiden ne çok yapardık mozaik pastayı hatırlattınız iyi oldu.Ben de Nazlı kızıma yapayım.Oy vermede inanın kararsızım gidersem mecburiyetten olacak ilk defa bu kadar kızgınım.Her zaman oyuma sahip çıktım ama bu sefer elim gitmiyor ama herhalde yapacak birşey yok.Bizi bu hale getirenler utansın.Sevgiler Türkan.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Türkan çok haklısın ama oy vermezsek de bu sefer hiç ama hiç istemediğimiz birine yarayacak bu...
    Sevgiler size ve Nazlı kıza özel selamlar

    YanıtlaSil
  4. Yaz rehaveti kış rehaveti bende hep var :)) mozaik pasta eskiden bende yapardım yaparsam hepsini ben yemek zorunda kalacağım için yapmıyorum ;)) ben oyumu verdim sıramı savdım darısı size...öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay yapmamk lazım aslında, yapınca yiyoruz malum:)

      Sil
  5. havuz halka acik mi? orduevi karti gerekiyor diye biliyorum ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) biz halk değil orduevi kartlıyız zaten:)

      Sil
  6. Aday konusunda hemfikrim, ama çok da üzgünüm çoğu kişi tatilde...

    Lale hanım keyfiniz daim olsun, içecekleri nasıl içerseniz için yeter ki ferahlatsın..
    konuyla alakasız ama bugünlerde bizi gülümseten ,nerdeyse sevinmeyi unuttuğumuz şu yurdumuzda Nuri Bilge Ceylan ' a sevgilrimi yolluyorum.İyi ki, var...
    Aysel G.

    YanıtlaSil
  7. Kış Uykusu gerçekten de muhteşemdi. Filmi tek başına izlemeyi tercih edip sinemaya yalnız gittim.Çok da iyi ettiğimi filmi izlerken anladım. Şimdi de Oscar yolcusu...Hadi inşallahh diyorum:)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. merhaba,

    biz karsiya (anadolu) yeni tasindik. siz uzun zamandir buralisiniz diye biliyorum. Evde (banyoda) tamirat yapmamiz icap edecek (dusakabin, bazi takim ve aksamda degisiklik).Sizin tanidiginiz tamirci, muslukcu, banyo dekorasyonu vs. islerine usta, kaziklamayan, halim selim, sozune sadik, elicabuk,hesapli tamirci, usta vs. var mi? uzun zamandir takip ediyoruz sizi ve yazdiklarinizi. Varsa sizin bildiginiz biri bizimle paylasir misiniz. Kosuyolu/acibadem civarindayiz ama iyi usta icin uzaga da gidip konusuruz.
    Cok tesekkurler, selamlar, sumbul.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümbül Hanım
      size çok sağlam bir usta bulduk.
      0532 638 54 89 ahmet usta tanıtırken Nalan derseniz çok daha iyi olur. Bu arkadaşımın tavsiyesi çünkü

      Sil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. tamam cok sagolun. Ahmet ustanin dukkani ne tarafta acaba? (semt olarak) bir gidip yerinde gorelim diye dusunduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım Bostancı'da...Ama gitmeden önce arayıp, Nalan Cantav adını verirseniz,size kolaylık sağlayabilir.Nalan 10 günde size cillop gibi bir ev teslim eder diyor:)
      Sevgiler...

      Sil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))