Dün gece alerji ilacı alıp yatınca saat taaa 11.30 da uyandım, uyandırılmasam sanırım öylece akşama kadar uyurdum. Uyku ilacı alsam uyumam ama bu alerji ilacı beni zom ediyor.
O yüzden bugün akşama kadar, aşağıda gördüğünüz resimlerdeki olayları gerçekleştirdim. Akşam beşten sonra da mutfağa girdim,kıymalı,bulgurlu acı biberli bir ıspanak yemeği pişirdim. Bolonez soslu makarna( valla havalı olsun diye böyle yazdım, bilidiğiniz salçalı ,kıymalı makarnadır bu) ve kendi usulümce yeşil mercimek pişirdim.
Şimdii yeşil mercimeği tarif edip gideyim.Neyse ki bir arkadaşa tarif etmiştim bugün de,hemen kopyaladım:)
1 su bardağı yeşil mercimek, yarım su bardağı
dövülmüş buğday, bir çay bardağı haşlanmış nohut, iki acı sivri biber,
iki domates, kuru nane, biraz tereyağ... Yeşil mercimeği önce biraz
haşlayın, çıkan siyah suyu döküp, içine buğdayı koyup üstüne su koyup
yeniden haşlayın. İçine haşlanmış nohutları da atın. Pişme işlemi sona
erince; sivri biberleri ince ince doğrayın, tereyağda soteleyin, üstüne
küçük doğranmış domatesleri de ilave din birlikte sotelemeye devam
edin, bu sırada yarım çorba kaşığı kadar salça ilave edin. Salça ile de
biraz karıştırdıktan sonra kuru nane ekleyip çorbanın üstüne dökün...
İki diş sarımsağı da ezip yine tencerenin içine atın.Çorbanın altını
kapatın:) Biraz kıvamlı bir çorbadır.Niksar'da bunun içine biraz erişte atıyorlar ve adına çatal çorba diyorlar.
Çatal çorba :) evettt... Babaannem yapardı.
YanıtlaSilAsis
Tariflerini uyguluyorum, ilk seferinde tecrübe ediniyorum, sonra ki uygulamalarda sanıyorum tam usulüne uygun yapmaktayım.Bu çorba da tam kış mevsimine uygun, pişirmem lazım.
YanıtlaSilDövülmüş buğdayla deneyeceğim güzel olacak, senin tariflerin hepsi ayrı güzel zaten, kitap sırada bekliyor. Beyoğlu'nun en güzel abisi bitsin sıra onda :)
YanıtlaSiltarifini verdiğin mercimek çorbasını çok severim ben ama bizim oralarda nohur ve buğday konulmaz
YanıtlaSilbunu deneyeyim ben
güzel bir haftasonu diliyorum sana canım
Süper
YanıtlaSil