Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

27 Aralık 2011 Salı

Sinir krizinin eşiğindeki kadınlar


Biraz önce Sinir Krizinin Eşiğinde ki kadınları izledim. Bu kadar cuk oturur bu günkü halime... Tam iki kez bürokrasi denilen illet beni bu eşiğe getirdi. İlki PTT de...yok yok Türkiye de emeklilik yaşı uzamasın. ya da bir kereliğine bilgisayar çağına geçtikten sonra 50 yaşını geçmiş memurlar emekli olsun. Bizim Ptt ci gıy gıy klavyede harf araya araya beni tarumar etti... hem harf aradı hem de tüm adresleri hem yazdırdı, eline verdim hem de yeniden bana dikte ettirdi...Sonra iki parça ama aynı adrese giden kutuları açıp kendi getirdiği kutuya dökmemi istedi, sanki kurufasulye gönderiyoruz... Yani bu tek bir parça olarak bu boyutta olsaydı , ortadan ikiye mi? kesecektik dedim, alık alık bakıp içerden daha büyük bir kutu getirdi.

İkinci olay; Zuz'un telefon iptali ile ilgili... Alt tarafı telefon iptal edilecek, önce hangi tür hat kullandığımız, hangi kampanyalara dahil olduğumuz, bunlardan ne kadarını kullandığımız hakkında uzun uzun bilgilendim, sonra neden iptal ettiğimiz hakkında ben onu bilgilendirdim, beşyüz kez bu hattı, kampayanlarıyla bir tanıdığa devretmek istermiyiz, daha uygun şartlarda sizin eve çekelim mi?, hattı ücretsiz donduralım mı? başka adres verelim mi? bazılarını ikişer kez soruyo , öyle bir tıslamışım ki ; beni duyuyormusunuz Lale Hanım diye sordu...Zaten yerli yersiz beşyüz kere isim kullanmalar , sanırım böyle daha etkili olunduğu sanılıyor. Sonunda ben galip geldim iptal etti ama iki ay numarayı tutarız, çok eski bir müşterimizsiniz bu numarayı yeniden alabilirsiniz dedi...

Filme gelelim, film Madrid'de çekilmiş.Bir kara mizah...Kadınları sinir krizinin eşiğine getirmek kolay da ah oradan döndürmek nasıl bir şey...Cep telefonunun olmadı yıllarda çekilen bir hikaye, o yüzden çok güzel telefon kulübesi sahneleri var. Ve evlere şenlik bir taksi şoförü var, kendini James Dean'e benzetmeye çalışmış. Saçları aynı onun gibi taramış ve sarıya boyamış. Taksisinde yok yok...süper market gibi:) Bu James Dean işine Ece kızıyo , ben olur olmadık kişileri ona benzetiyorum diye:)

12 yorum:

  1. Of Lale, beni de az evvel adsl için aradı biri ve açar açmaz Leylak Hanım mı dedi, evet dedim. ikinci cümlesi size hitap edebilmek için adınızı öğrenebilir miyim oldu. Benimki belli de seninki öküz olmalı dememek için zor tuttum ve neredeyse suratına kapattım. Bunları özel mi seçiyorlar ki alıklar arasından?

    YanıtlaSil
  2. PEDRO ALMADOVAR!! Adamım benim! En sevdiğim filmlerindendir. Yıllar önce izlemiştim hala DVDsi evde durur. Eğer izlemediysen Volver'ı ve Annem hakkında herşeyi de izlemeni tavsiye ederim Lale ablacım.
    o PTT memurundan bizim mahallede de var. Doğum paramı alacağım gün içimi kıymıştı:) geçkinleri hep PTT memuru yapıyorlar kanımca:)

    YanıtlaSil
  3. Sinir krizindeyim şuan şu dakika başka bir planete gitmek istiyorum..Ah Lalem dünya ve biz insanlar nereye böyle gidiyoruz inan düşünme yeteneğimde gitmek üzere...bir ah ettin ama dert dinledin bak..çook öpüyorum,sonumuz hayrolsun.

    YanıtlaSil
  4. Ptt kork bu kadınlardan :)) herkes şikayette eyvah eyvah :)

    Ablacım şuna bakarmısın bi ;

    http://yollariminbaslangici.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Yelizzzz Annem Hakkında Herv Şeye bayılmıştım , yıllar önce izlemiştim...

    YanıtlaSil
  6. almodovar adamım.. seviyorum ben de onu..
    bir egede antik yunanda yaşadığımdan emin olduğum kadar eminim zamanında ya latin amerikada ya da ispanyada.. yaşamış olduğumdan..

    benim ptt ilişkilerim süper.. bizim postanedekiler bıcır bıcır.. hem müdürü de hafif çapkın.. ne zaman biraz bakımlı süslü gitsem.. siz ne için bekliyordunuz hamfendii şeklinde bankonun öbür yanından uzuyo.. =)..

    telefondakileri de seviyorum.. yazık onlara oku oku.. fakülteler bitir git.. telefon başında ürün pazarla.. gün boyu.. yazık diye düşünüyorum ..
    iyi davranıyorum.. gerçi fırçaya alışmışlar.. şoka giriyolar o zaman da.. =)..
    bu isim tekrarlamak.. yeni moda.. ucundan farkındalık ve kognitifçilik öğretiyolar bunlara piarları.. ondan oluyo.. adam gibi kursa öndersleer.. çocuklar süper olcak..

    dedim..
    kaçtım hem de öpücük çalıp da kaçtım..

    atalet..
    pese..
    ecem kızabilir.. ecedir.. hakkıdır.. =D

    atalet

    YanıtlaSil
  7. Ha-ha-ha..Bu filmdeki taksi şöförünü bilmem ama, sen o dizideki ŞEBEK oğlanı James'ime benzettin ya; ona isyan ettim ben..Kızmak değil asla! Gücendim ben:))
    Ece

    YanıtlaSil
  8. Ah, bayılırım bu filme! Bir de film boyunca bıdı bıdı sürekli konuşur ya karakterler. Burada görünce tekrar izlemek istedim şimdi.

    YanıtlaSil
  9. Lale' cim, bu telefon iade edilmiştir, borcu felan yoktur, iki gözüm önüme aksın ki bütün faturaları ödenmiştir, bu abone asla rahatsız edilmeyecektir mealinde bir yazı almadan peşlerini bırakma. Benim kapattığım 2 telefonun faturalarını cezasıyla 2 kez ödetmeyi denediler. Sonuncusunda avukatları aradı, "DAVA EDİCEM SİZİ, CANINIZA OKUYACAĞIM" diye öyle bir bağırmışım ki sonunda kurtuldum galiba. Çok pis bunlar çok...

    YanıtlaSil
  10. hahha Çiğdem biz TTNT kullanmıyoruz, ve aldığımız hizmettende çok memnunuz. Bu Türktelekom durmadan kullnmadığımız adsl'in hızını artıralım mı diye sorar , yüz kez anlatırım bizim hizmet aldığımız servis başka diye...Sonunda bizi bi de icraya vermesinler mi kullanmadığımız adsl2in borcu var diye... Az kala hızlarını artıracaktım...

    YanıtlaSil
  11. Aman Lale Ablam; kapattığımı sandığım iki hat(biri 11 diğeri8 yıl önce)tan, telekom beni icraya vermiş, gelin uzlaşalım dedi adamın biri.............................ağzımdan çıkanı kulağım duymadı, adam beni manyak sanıyor;-)aman tikat!
    öptüm seni...

    YanıtlaSil
  12. İki kez izledim bu filmi.. yine izleyesim geldi..

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))