Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

17 Eylül 2010 Cuma

Bu günden

Dün tüm günü Cancan'la geçirdik. O gittikten sonra anlıyorum yorgunluğumu, aynı zamanda daha giderken özlüyorum...

Akşamın dizisi ''Fatmagül'ün Suçu Ne'' idi. Engin Akyürek yani dizideki Kerim, Yabancı Damatdan sonra geçen yılki Bir Bulut Olsamda ki; Mustafa rolü ile benim gönlüme girmiştir.Eh Sumru Yavrucuk'da var...bu dizi tutar yani. Şimdi artık , Hülya Avşar mı? daha iyi bir Fatmagül'dü Beren Saat mi? suni tartışmalarıyla kafamızı ütülerler ama artık yeni şeyler söylemek lazımdır:))Kanal D, dizi bitince yeniden yayınlayarak bir yayıncılık başarısına imza atmıştır... Anlamadım bu gün Fatmagül'den sınav olacaktı da benim mi ? haberim yoktu.Ben mel mel bakakaldım tv ye , ne oluyor diye...Neyse kocamın da maçı vardı zaten, yatak odasına geçip kitap okudum.Bir uyuya kalmışım kızların sabah kalkma seslerine uyandım... Küp gibi uyumuşum.

Bu sabah için hazırladığım film, Piekurabiye'den geldi...bir Emir Kustirica filmi... Bana Söz Ver-Promise Me This...tam bir Emir Kustrica filmi... eğlenceli... tempolu... komik ve destansı. Ama eğer hiç Emir Kustrica filmi izlemediyseniz bu filmden önce Çingeneler Zamanını izlemelisiniz... bu arada filmin müziklerini yapan Goran Bregoviç'i de anmadan geçmeyelim... Çingeneler Zamanı demek biraz da o müzik demektir zaten... Gamse her gün çalar bize bu çingene şarkılarını hatta sonunda odanın kapısını kapaaat diye hep bir ağızdan bağırırız.... merak edenler için sayfamın yan tarafında bir çingene şarkısı var...

Sözünü etmeden geçemeyeceğim bir film de, Peren'in - Lale Abla, mutlaka izlemelisin dediği film... İlkbahar, yaz, sonbahar, kış..ilkbahar. Tabiatın bütün güzelliklerini bir arada toplayan bir gölün ortasına kurulmuş yüzen bir ev, yaşlı bir rahip ve yanında ona eşlik eden küçük rahip adayı.Bu filmde anladığımız şu anlıyoruz ki, teori hiç bir şey , pratik herşey... bir şey yaşamadan öğrenilmiyor... Ama o manzaraları, yüzen evi, duvarsız kapıları mutlaka görmelisiniz.

Yalnız bulamadığım bir film var Leylak Dalı'nın önerisi... Stalin'e Hediye... D&R lara bakmadım bir tek Bizim Musti zaten -Abla aklına nereden geliyor bu filmler diyor bana:))

Akşam yeni bir kitaba başlıyorum nihayet, onu da yarın konuşalım.

Bu gün evde yokum... bebek sevmeye gidiyorum... Bizim Bibi, bunu biiibi diye okumalısınız, Naziş gibi:)) Bilge görümcemin kızı... Bir kızı var aynı kendisi... Dün yenge, Annem bizde, yarın gel , birlikte olalım deyince hemen tamam dedim:))

bu resim Sufi için... nedeni ikimizin arasında:))


Size iyi, keyifli bir gün diliyorum.

9 yorum:

  1. İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış... harika bir filmdir:) Yine aynı yönetmenin Boş Ev'ini de şiddetle tavsiye ederim:) Kusturica'nın bu filmini izlememiiştim ama Çingeneler Zamanı'nı çok severim.

    Ben de bu sabah Pixar'ın şu muhteşem animasyonlarından 'Yukarı Bak'ı izledim. çok sevimli bir film, ama beni biraz hüzünlendirdi. nedeni çok kişisel aslında. Filmin yaşlı kahramanı ve karısı gibi bir yaşamın sahibi olacağımı düşünürken bambaşka yollara savrulmak... alıştım aslında ama yine de işte böyle bazı şeyler hatırlatıp hüzünlendirebiliyor:)

    yeni kitabı merakla bekliyoruuumm:)

    YanıtlaSil
  2. hah hah hah
    fatmagülden sınav mı var?
    çok güldüm buna
    ben de şaşırdım tekrar göstermelerine
    ama sevdim şimdilik filmi
    bihterden sonra bu roldeki masumluğu harika vermiş beren saat.

    Filmlerini hemen not ediyorum
    harikasın sen
    muhteşem kadın lale
    seni çok seviyorum ben

    öpücükler gönderiyorum sana

    YanıtlaSil
  3. Yahu Lale kadın söyler söylemez nereden buluyorsun bu filmleri. "Söyleyin-İzleyim" diye bir kampanya başlattın galiba:)
    Ben şu "İlkbahar, Yaz...." zımbırtısını bulamadım mesela gelip sizde mi izlesem acaba? sen kapıda bilet kesersin, arada da kazoz içeriz:)
    Stalin'e Hediye bir Kazak filmi, festivalde izlemiştim, pek vizyon şansı olmuyor o yüzden bulamadın sanırım ama bulmaya çalış çok seveceksin.
    Haydi iyi gezmeler sana...

    YanıtlaSil
  4. leylak dalıcım... Bizim filmcimiz Musti:)) Mahallenin internetcafecisi aynı zamanda azcıkda çok uzaktan da olsa kocamın akrabası... Hemen buluyor ama bak senin dediğini bulamadık işte...

    YanıtlaSil
  5. lale seni seviyorum
    hızına da diyecek bir şey bulamıyorum doğrusu...

    YanıtlaSil
  6. Mustiye selam..bakalim bu filmi size bulabilecek mi?

    http://www.imdb.com/title/tt0095765/

    bir kac yil oluyor ben izleyeli ama cok guzel bir film..italyanca ama alt yazilisi mutlaka bulunur

    bir de buna da bakin:

    http://www.imdb.com/title/tt0089755/
    (benim izlerken gozum cikti aglamaktan ama cok guzel afrika manzaralari var ve tabi m. streep)

    yeni pasta borek tarifleriniz yok mu? kis geldi..burda nar cayi diye bir sey cikti onu yapiyoruz..pickwick markasi belki istanbula da gelmistir..

    selamlar,

    YanıtlaSil
  7. Dün Alice Harikalar Diyarında'yı izledim ben de. Tim Burton işini biliyor. Oyunculuklarda süperdi, Johnny Deep, Anne Hathaway ve favorim Helena Bonham Carter :) Kamera arkasını izleyince filmin her bir köşesinden emek fışkırdığını görüyorsunuz.

    Tavsiye ederim. 3 boyutlu gelmişti ama gidememiştim. Üzüldüm çünkü bu görüntüler 3 boyutlu tastamam güzel olurdu.

    Kitabını merak ettim. En kısa zamanda paylaş bizimle :)

    Hadi kal sağlıcakla :)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili lale;
    Merakla bekliyordum siparişimi doğrusu.Benimmiş gibi sevindim. Hele bembeyaz oluşu sanki beni en en yakından tanıyan birinin seçimi gibiydi.Aslında malda mülkde gözüm olsaydı bugüne kadar böyle bir güzelliğe sahip olurdum da (hani gönül yapıyor ya herşeyi)İstemedim galiba.Ama Fayton sefasına da diyeceğim yok doğrusu.Elimize hare şişemizi alır bugünü anarak Adalarda gezeriz bir gün inşaallah.
    Film izleyeceğim zaman bundan sonra sana gelip önerilerini alacağım.
    Zero'nun önerisi olan Pixar'ın yukarı bak filmini mutlaka izlemelisin sen de.
    Bizim yazarlarımızdan öğretmen Ahu kızımızın tayini Adana'ya çıktı evlendi ve oraya yerleşti haberin ola dedim.Sana ve kızlarına Kucak dolusu sevgilerimle.Tontini.

    YanıtlaSil
  9. Laleciğim hızına yetişemiyorum
    maşaallah,
    filimler kitaplar arkadaşım nazara geleceksin tühh tütt:)
    bizde flimler hafta sonu kocayla dışarda izlemece,kitap dersen daha o moda giremedim kış geceleri de yaklaşıyor elimde okunacak kitaplar birikti, sevgiler...
    Not:
    Fatmagülün suçu ne
    izlerken afaganlar bastı
    üzüldüm bir yandan
    ama izlemeye yüreğim dayanmaz:)

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))