Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

17 Kasım 2007 Cumartesi

CUMARTESİ CUMARTESİ

Aslında hafta sonları yazı yazmam ama bu gün çok sıkıcı bir gündü. Dün o kadar ıslandım ki, iliklerime , kemiklerime kadar . Sanırım onun da etkisiyle kızların sesi müzik gibi kulağıma gele gele uyudum geç saatlere kadar. Kocamın gittiğinin farkında bile olamadım
O ne yağmurdu . Bi kez de 1979 yılında ıslanmıştım böyle. O zaman da kirpiklerimden sızmıştı yağmur. Yok öle yağmuru severim deyip pencereden izlemek. Benim gibi yapacaksın. Taksimin göbeğinde birden şar diye boşalınca yağmur. Beni bir gülme aldı. O sırada yanımdan da , hani Bizimkiler dizisi vardı. Hakimim, hakimim diye dizideki hakimin arkasında gezen adam rolünü oynayan sanatçı geçiyordu yanımdan , tanımazdım, belki ama, öle tuhaf baktıki yüzümdeki ona anlamsız gelen gülüşe. Birden herkesin elinde aynı model yanından etiketler sarkan şemsiyeler belirdi. Şeffaf maviler pembeler morlar. Tam metro girişinde baktım ki şemsiye tezgahı kurulmuş. Metrodan çıkan ilk iş şemsiye alıyor. 3ytl olan şemsiyeler birden 5 ytl oldu. Gözünü sevdiğimin İstanbulu her durumun sektörü var. Bir de tam İstiklal caddesine girişte , O yağmurun altında öpüşen çift çok romantikti. İnşallah bu gün romantik romantik öksürmüyorlardır. Akşam haberlerde yağmurun asıl Silivriyi vurduğunu öğrendik. Görüntüler içler acısıydı.
Neyse sonunda kendimi motora attım. Tabiii yağmur başlayınca millet beni aramaya başlamış. Tabii finükülerde çekmedi telefon. tam motora bindim .Başladı zır zır çalmaya . Yanımdakilerden utandım. İki kez kocam. Bir yerde bekle diyor yağmurun geçmesini, sanki onun niyeti var da geçmeye. Sonra Nazlı aradı . İki kez daha Gamze aradı. O da Eminönünden binmiş motora. Aynı zaman diliminde Üsküdarda olduk. Buluşup birlikte geldik. İki kez Zuz aradı. Akşam size geliyorum dedi. Sonra ne yemek var diye aradı. Sonra köftenin yanına sarımsaklı domates sosu yap diye ardı. Ben eve gidebileyim inşallah da dedim. Eve geldiğimde üstümdeki yağmur geçirmez sandığım paltom bir tona ulaşmıştı.
Biraz dinledik, kızlar masayı hazırladı, ben yemekleri ısıttım. Köfteleri kızarttım. Sosu yaptım. Zuz geldi. Kocamda geldi. Toplaştık yani , yemeğimizi yedik benden paso dedim kenara çekildim.
Bu günde evde , son derece uyuşuk bir gün geçirdim. Naziş dışarı çıktı , gece teyzesinde yani Zuz da kalacak. Gamze vizeler başladı harıl harıl çalışıyor.
Akşama doğru kocam aradı maç var dedi. Bu demektir ki akşama hiç bir program yapmayın, en azından benimle yapmayın, büyük TV benim. Yani kısaca bunları demek ister. Neyse güzel bir maç oldu. Biz Gamze ile dışarı çıkmıştık. 1-0 Norveç öndeydi. Alış veriş yaparken bir baktım Milli Takım iki gol atmış. Fatih Terim de milletin dilinden kurtuldu. Maç sonrası pek havalıydı. Ama yakışırrr dimi. Ah bi de Hakanım Şükürüm de oynayaydı da bir gol de o ataydı . Hadi darısı Bosnaya. Gol gol gol Milli takım gol.

12 yorum:

  1. ilk yorumu yazma şerefi bana ait demek :) ya bizim buraya da yağmur yollasana Lale abla :( bi kerecik yağdı daha yok soğuğun keyfi bilem yok:( İZMİRİMİ ÖZLEDİM BEN YAAAAA

    YanıtlaSil
  2. Ay Lale abla, ben galiba gurbet ozleminden dolayi azicik bunalimdayim.Sen simdi dedin ya yagmur ve Beyoglu , benim icin ezildi, orda olmak istedim.Soyle bastigin taslarin altinda vissk diye cikan suya kurfedip sonra da "neyse canim nasil olsa eve gidiyorum" diye sevinmek istedim.

    Haberlerde segrediyorum , sel goruntuleri cok kotu, bir suru insan evsiz kaldi yine...Yahu bunun bir ortasi yok mudur, gerci yagmurdan ziyade belediyelerin alt yapisiz olmasina kiziyorum...

    Ben iyiyim, haftasonu biraz disari ciktim , azicik daha ferahladim.Bir de dun aksam migrenim tutunca, saglikin herseyden onemli oldugunu anladim ve bunalimima ara verdim:))

    YanıtlaSil
  3. hehehe herkes senin gibi şanslı mı ki yağmur altında ıslansın,kendimi düşündüm bi ara nil okulda ben melis ile birlikte yağmur altında yok be yav hiç zevkli olmazdı,annee ben sana dedim di mi şemsiye alalım diye bir başlardı,sonra kızı ıslattım eyvaahh hastalanacak diye hayıflanırdım yok yok ben camın iç tarafından izlemek zorundayım:))
    biliyor musun ben de bir kez senin gibi ıslanmıştım ve eve gelip hemen duşa girmiştim ayyy bak şimdi heveslendirdin beni bir haftasonu ben de senin gibi yağmur altında dolaşacağım karar verdim

    YanıtlaSil
  4. avuçlarını aç biraz yağmur biriktirelim
    akşam erken kararıyor bu sıra bilinçlerimiz
    havalarda, sularda parayla artık

    gülümse gökyüzünü ikiye bölelim...

    t.kurt

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar. O kadar kurak bir yazdan sonra biraz özlemişsinizdir sanmıştım ama yağmurun üşütmesi fena olur. Hele İstanbul'un yağmuru... Bir başladı mı şemsiye filan hak getire... Tüm ev halkına selam ve sevgiler. Güzel bir hafta dileğiyle, sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun mu demeliyim yoksa ne güzel mi demeliyim ablacım bilmiyorum ki. ama ben ne güzelll demek istiyorum. dediğin gibi yok öyle ben yağmuru severim ama kapılınca kaçarım dimi. bugünkü yazımda da böyle dedim aynen :)))

    ama su öpüşen romantik çiftlere dediğine çok güldüm. romantik romantik öksürrüler.. çok manidar olmuş walla. mutlu, huzurlu , sağlıklı bir hafta ablacım...

    YanıtlaSil
  7. Selam kankiii,
    Ben bugün evdeyim,
    yarın iş için günü birlik çorum'a gideceğim,
    senin gibi ben de bugün herkesi evden gönderdim keyif yaptım yatakta,
    ama alışkın değilim ya,
    başım ağrıdı fazla uyuklamaktan !!
    yağmurdan sonra umarım hasta felan olmamışsındır
    öptüm seni

    YanıtlaSil
  8. Yağmurun şokunu ne güzel anlatmışsınız...yağmur sevilir ama dozunda olursa,yoksa böyle doz aşımı olduğunda insanı hasta eder.Acaib hava olayları oluyor son yıllarda...saebebi ise Amerika ve Rus,hatta Çin gibi teknoloji devlerinin meteorolojide yarattığı suni elektro-manyetik alanlar oluşturmasıymış.Artık ülkeler arası savaşta bu teknolojiyi kullamnıyorlarmış birbirlerine zarar vermek için...örneğin A.B.D başkanı geçenlerde açıkladı, Katrina adı(Rus kadın ismi)verdikleri kasırgayı, Ruslar bize karşı yarattılar havada dedi...Hatta bu elektro-manyetik alanı Irak işgalinde ve Bosna savaşında da kullanmış A.B.D.insanları, elektriğe takılan sivrisinek kovucularının yaptığı etki gibi geçici süre felç etme gibi...Aselsan da ölen 3 genç mühendisin bile bu elektoro radyo dalgalarıyla intihara yöneltildiği konuşuluyor araştırmacılar tarafından...bakın, sevgili Lale hanım, o sevimli ifadenizle anlattığınız olağan üstü bir yağmur aklıma neler getirdi?sevgi ve sağlıkla kalın...

    YanıtlaSil
  9. Yağmurun şokunu ne güzel anlatmışsınız...yağmur sevilir ama dozunda olursa,yoksa böyle doz aşımı olduğunda insanı hasta eder.Acaib hava olayları oluyor son yıllarda...saebebi ise Amerika ve Rus,hatta Çin gibi teknoloji devlerinin meteorolojide yarattığı suni elektro-manyetik alanlar oluşturmasıymış.Artık ülkeler arası savaşta bu teknolojiyi kullamnıyorlarmış birbirlerine zarar vermek için...örneğin A.B.D başkanı geçenlerde açıkladı, Katrina adı(Rus kadın ismi)verdikleri kasırgayı, Ruslar bize karşı yarattılar havada dedi...Hatta bu elektro-manyetik alanı Irak işgalinde ve Bosna savaşında da kullanmış A.B.D.insanları, elektriğe takılan sivrisinek kovucularının yaptığı etki gibi geçici süre felç etme gibi...Aselsan da ölen 3 genç mühendisin bile bu elektoro radyo dalgalarıyla intihara yöneltildiği konuşuluyor araştırmacılar tarafından...bakın, sevgili Lale hanım, o sevimli ifadenizle anlattığınız olağan üstü bir yağmur aklıma neler getirdi?sevgi ve sağlıkla kalın...

    YanıtlaSil
  10. haftasonu yagmur burda da costu ama ben evden cikmadim :) iyi hasta olmamissin yagmur baslayinca gulmeye baslaman beni de gldurdu nedense gozumde canlandirdim biran :)) mac superdi :))darisi carsambanin basina ;)

    opptummmmmmmmm...zuz a selam....

    YanıtlaSil
  11. Canımcım Bodrum da da sel gitti valla,evin çatısı gene şakır şakır,bizde evde ıslandık:)))

    YanıtlaSil
  12. Birde su sağlanacak diye yağmurlara seviniyoruz ya,aslında böyle anormal havalar zaten küresel ısınmanın işareti...

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))