Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

3 Aralık 2009 Perşembe

Çarşamba akşamları , tam bir okuma seansı yapıyorum. Özellikle izlediğim bir dizi yok. Yaprak Dökümü bitsin istiyorum. Arada zaplarken bile görsem, herkes ağlamış suratlı. Okumayan herkese de söyledim sonunu zaten :))) Evet bilmeyenler için söylüyorum, sonunda o aile tamamen dağılacak, herkes bir yere gidecek, Ali Rıza Bey Fikret'in yanına yerleşecek. Öylede bitecek. Aşk-ı Memnunun sonunu söylüyorum şimdi. Behlül, Nihal'e gerçekten aşık olacak, nişanlanacak, Sonunda herkes bu ilişkiyi, öğrenecek ve Bihter intihar edecek. Yani bu dizi 15 sene de sürse sonu bu. Yanlardan çekiştirmek kolay ama sonunu değiştirmek yürek ister. Buldular rahmetlileri, yandan, arkadan, önden çekiştirsinler eserlerini. Beğenmiyormusun derseniz evet modernize edilmiş şekillerini beğeniyorum ama uzadıkça afakanlar basıyor. Şimdi Samanyolu başlıyor hatta başladı , izlemedim. Sırada Hıçkırık, Kızıl Vazo, Ölmüş bir Kadının Evrakı Metruyesi( ah bu bir Türkan Şoray filmidir, yanlış hatırlamıyorsam).

Ben bu filmi adam asmaca oynarken yazardım, kimse bilemezdi. Az idam yapmadım onun sayesinde. Ay ben bu oyunu bi yerde biriyle oynamak istiyorum, bilin bakalım kiminle.

Böyle dizili mizili giriş yaptığıma bakıpda hiç işim yok sanmayın. Cancan içerde uyuyor. Biraz önce parktan geldik. Kargaları besledik. Markete girdik, daha doğrusu zorla girdirildik. . Yürüyen merdivenlerde bir aşağı bir yukarı inip çıkmak isteyince asansörlü tarafa çaktırmadam gidip, asansörle ikinci kata çıkıp dışarı vınladık. Yoksa akşama kadar oradan çıkamazdık. Pastane vitrinine öyle bir yapıştı ki mama diye, hemen ikram ettiler, hatta kese kağıdına yedeklediler, peçetesini bile koydular ve hiçbir ücret almadılar. Söz bir daha şikayet maili atmayacağım oraya heheheheh.

Zuz Ayvalık'tan döndü, bu sabah hem Cancan'ı getirdiler hem birlikte kahvaltı yaptık. Zeytinimizi evde unutmuştu. Ne kadar burada olsada, oranın köylerinden alınınca daha çok hoşuma gidiyor.

Şimdi Cancan uyurken biraz iş yapayım. Sonra yine düzenlemelerle falan gelirim belki.

14 yorum:

  1. zeytin dedin de, bayramdan benim de bir dönüşüm vardı. arabadan eve eşyaları 3 turda falan taşıdık :)
    o kadar yani...
    hatta hızımı alamadık, zeytin, köy yumurtasıu falan derken babaannemden kalan 60 senelik bir tel dolap vardı onu da bir hışım tıktım arabaya getirdim:)

    YanıtlaSil
  2. merhaba lale,

    ne kadar guzel yazmissin dizi duskunlugunu..ben her turkiyeye geldigimde izleyen birileri oluyor evde ve ben her seferinde 5 dakika zor dayaniyorum. bayik aglamak suratli insanlar..aile dramlari..bunlari izleyip ne zevk aliniyor bilmiyorum..benim sahsen icim sikiliyor..gunluk hayatta zaten herkesin derdi kendine..bir de dizi karakterilerinin hayatlarina uzulmek hic isime gelmiyor..bana ne ayrica..biz bu aralar evde TVyi boykot ediyoruz:))..radyoyu yeniden kesfettik..hatta hic abuk subuk laf olmayan sadece muzik dinlenen radyolar da var..ayrica BBCnin her turlu belgeseli muhtesem..sanirim TV bir tek haberler ve BBC icin kullaniliyor TV su ara bizde...neyse tavsiye ederim, RADYO diye bir alet icat olundu..sadece dinlemek yetiyor..bu arada kitap okunup el isi yapilir, elma soyulup ikram edilir:)) burda cocugu olan aileler televizyonu atiyor evden..cocugun dikkati abuk subuk seylerle dagilmasin diye..

    YanıtlaSil
  3. kankiiii,
    dizilerin sonunu bilsek de izliyoruz yaaahuuu
    aşkı memnuyu söylene söylene
    ne ahlaksızlar diyerek izliyorum :(((
    neyse ki yaprak dökümüne takılmadım hiç
    melekler korusunu seviyorum 2 haftadır yok o da ortalarda
    ama kapatıp kitap okumak gibisi yok haklısın
    çarşamba akşamları ve pazarları yapıyorum ben
    yine can can lı bir gün olmuş
    süper
    benim için de öp yanaklarından
    hadi iyi akşamlar diliyorum sana

    YanıtlaSil
  4. ay çok teşekkürler. aşkı memnuyu okumamıştım, sonunu bilmiyordum, nerdeyse okuyacaktım, okunacak onca kitabın içine sıkıştıracaktım. eminim ben bile diziden önce bitirirdim okumayı:) iyi artık gerek kalmadı:)))

    YanıtlaSil
  5. Beni dışardan izleyip, yorum yazanları görünce çok ama çok seviniyorum, hatta bir hoş oluyor yüreğim. Ama çok merak ediyorum , mesela adı nedir, nereden yazmaktadır bana. Ya da her zaman okuyor mu ne bilim merak işte.Çok teşekkür ediyorum , adınızı bilmesemde , aynı düşüncede olduğumuzu bilmek ne güzel.

    YanıtlaSil
  6. bende sonlarını bildiğimi sanırdım. hatta yaprak dökümünün ajda ve semiramis pekkan lı bir filmini seretmiştim. gerçi sanıırm sadece ben seyretmişim hatırlayan başka kimse yok ama, neyse geçenlerde bir internet sitesinde senin yazdıklarından başka bir son vardı. kitabın özetinde:))))) ciddi söylüyorum. kitapları anlatan bir sitede hemde. yani sen dizicileri bırak. edebiyatçılar bile farklı sonlar okumuş:))))))) ben serediyormuyum hayır...
    senin günün keyifli geçmiş cancan:))))
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. :))İzlemiyorum ya pek rahatım.
    Ama sonlarını yazman güzel olmuş.Buradan okuyup uygulayan senarist de olur inadına değiştirende bakalım hangisi çıkacak.Evliliğimiz ilk yıllarında arkadaş ve aile toplantılarında sessiz sinema oynardık.Eşim mutlaka bunu sorardı.üç beşten sonra yememeye başladık
    "Ölmüş bir Kadının Evrakı Metrukesi"
    Ölmüş bir kadının geriye kalan evrakları anlamındaydı dimi...Hey gidi günler...
    Zeytin pek severim.Gümüşaycığıma muğla taraflarındaki ahbablarından gelir sağolsun bizede düşer.Nefis ama nefis.Canımızı cana değirdik kocaman öptük onu:))

    YanıtlaSil
  8. Aynen bende çok sıkıldım bu dizilerden,tadında bıraksalar süper olacak.İlk bölümlerinde merakla bekleyip,izlerken şimdi görmek istemiyorum.Samanyolu'nu Tolga savacı ve Aydan Şener'le olan eski versiyonu izlemiştim,yaşça da epey küçüktüm ve çok etkisinde kalmıştım.Şimdi oyuncularını görünce hiç ilgimi çekmedi,bende izlemedim.
    iyi geceler

    YanıtlaSil
  9. Lalecim ya,ben seyredemiyorum o dizileri. böyle deyince de tuhaf kaçıyor biliyorum...sonu başı belli olan mevzuuyu uzatmak için diyalogları durmadan tekrar ediyorlar, cümlelerin arasına uzun düşünme süreleri koyuyorlar, beklerken canım sıkılıyor.:)))
    Ya bir de nasıl bir şey bu? Yazılı eseri aynen dizi haline getirirsin OK ama nasıl bir şyler ekler ya da çıkarırsın? bilemiyorum.
    Öptüm tatlım.:)

    YanıtlaSil
  10. gecenin bu saatinde azönce yorum yazdım neden gönderemedim çözemedim deneme için yazıyorum bunu.. sabaha duru bir kafayla inşallah..sizin Cancanın kız versiyonu bizdeydi de bu gün pardon dün ondan herhalde..

    YanıtlaSil
  11. =)
    öyle güzeller ki..
    kızıyorum onları sıkıştıranlara..
    behlülle bihteri..

    ara ara sıkılmış görünce.. behlülü.. aman kaçıp gideceksin olan bihtere olcak diye de kızıyorum =)

    atalet...

    YanıtlaSil
  12. merhaba lale,

    her zaman degil ama zaman zaman bakiyorum bloguna:)) bu kadar is guc arasinda bazen cok komik seyler yazip gulumsetiyorsun..hatta "perihan ablaya" benzetiyorum seni..herkesi taniyorsun:)) bi suru macera geciyor basindan:))

    ayrica istanbulda oturdugumuz yer karsida :)) oldugu icin ne var ne yok ogrenmis oluyorum..uskudari cok bilmiyorum mesela..fethi pasa korusunu senden duydum..nasil bir yermis merak ediyorum..gunluk hayatla ve uskudarla ilgili yazilari daha cok begeniyorum..eger vaktin olursa uskudari ve ordaki normal hayatla ilgili fotolar cekip koyar misin?:))

    ben baya seyahat ettigim icin belli bir yer veremiyorum:)) su aralar avrupada soguk ve yagmurlu bir yerlerdeyim:))

    selamlar,
    Adsiz

    YanıtlaSil
  13. Adsız'a
    Teşekkür ederim öncelikle.
    Sırf size özel bir yazı yazacağım söz, Üsküdar ile ilgili. Eğer yolunuz bu taraflara düşerse Fethi Paşa Korusunda bir kahve bile içebiliriz belkide.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. gece 02 civarı yazmıştım buraya 09 cıkmış benim blog anı ilerden izliyor..sizin gönlünüzü bir hoş etmekti amacım ama bugün beceremedim işte.arada okuyarak gamlı yaslı günlerimde kafamı dağıtan yazılarınız için çok teşekkürler.siz devam edin biz de ziyaret ederek yorumlarımızı yazalım..Yaradandan ötürü tüm yaratılmışlara olan sevginiz artarak devam etsin..sevgilerle..

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))