Lalenin Bahçesi

Bir kırmızı Lale işte.
Kitap okumayı, sohbeti, sinemayı, İstanbul'u ille de Üsküdar'ı sever. Olmazsa olmazları ailesi, Zuz, Cancan ve denizdir.
Çok şiir okumaz ama okursa Atilla İLHAN ve Orhan VELİ okur. Paylaşmazsa görmüş gibi okumuş gibi hissetmez kendini...

19 Ekim 2009 Pazartesi

Ben kızlarım gelecek diye bekleyip durayım, ha bire saate bakayım. Haftanın ilk günü sevdiklerini pişireyim diye uğraşıp durayım. Kızların biri İKEA dan biri Capitol den ses verdi. N'oldu bana yahu iki gündür, terkedildim, terkedildim.Ben de ne yapayım yaptım kendime bir kahve geldim buraya.

Ne güzeldi bu gün hava, ışıl ışıl bir sonbahar günüydü . Yazdan kalma bir gün denir ya , hah işte! aynen öyle bir gündü. Bu gün pazarımızdı bizim, pazarcılarda rahat rahat açtılar tezgahlarını. Çok güzel bir görüntü var pazarda, yaz sebzelerinin yanında boy gösteren kış sebzeleri. En çok da gece sabunlu sularla yıkanıyor ya sokaklar onu seviyorum. Pazar kurulmayan tek sokak da bizimki. Ama arka sokak, yan sokak ve de tüm mahalle pazar yeri. Hep derim ya burası çok kısa bir sokak. Üç bizim tarafta dört tane de karşımızda apt var. Aaralarda da apt otoparkları. O yüzden sanırım tezgah konmuyor. Bu da bizim avantajımız oluyor tabi.

Bu sabah Gamsegamse, artık dolabına sığmadığını, o yüzden ne giyeceğini şaşırdığını söyledi. O gittikten sonra dolabını tamamen döktüm, her şeyi yeniden askılara asıp düzelttim, çok yazlık olan, askılılarına falan bizim dolapta yer açtım. Abiyelerini de benim tarafıma geçirdim. Bi de yumoşun dolap içleri için olan kokusunuda sıktım kapattım dolabın kapağını:))). Sonra hadi elim değmişken çanta dolabınada el atayım dedim. Bi baktım ki uhuuu yazlık , çantalarla kışlık çantalar sarmaş dolaş, ayzlık çantalarıda aldım , benim çantaların olduğu yere transfer ettim. Sonra gözüme takılarının olduğu hasır sepetler ilişti. İki üç tane olacağına onları tek büyük kapaklı hasır kutuya koydum. O işte tmam oldu. Bakalım gelince memnun olacak mı. Belli olmaz, bir keresinde sen burayı düzelttiğinden beri hiç bir şey bulamıyorum, o karışıklık benim düzenimmiş meğer demişti.

Dün geceyi anlatmalıyım. Gece saat bir , uyumuşuz hepimiz, hatta ben rüya falan bile görüyorum o arada. Kolay mı hafta içleri 05.30 da güne merhaba diyoruz. Her neyse. Bir den benim cep telefonum çalmaya başladı. Fırladım ama nerede olduğunu bile bilmiyorum ki, ben uyku sersemliği ile onu bulmaya çalışırken biz evcek uyandık tabi. Sabahnur teyzem yani en küçük teyzem. Canı sıkılmış bi Lale'mi arayayım demiş, tabi saate falan da bakmamış. Ben konuşuyorum ama apır sapır, kalbim gümbür gümbür. O da bi mahcup oldu, canım benim ya. Yerim onu ya , yazın plajda, git benim yedek mayomu giy, cup yanıma denize atla sen. Rahatsız olduğu için yıllaradır denize girmiyordu. O giriş, bütün yaz denizden çıkmadı, gelirken o mayoyu da ona bırakmıştım zaten. Benim teyzeleri biliyosunuz, kimi elbisemi giyer, bana çok yakıştı bana ver der. O arada ben yine denizden çıkmışım ha, giyecek başka bir şeyim yok. Biri ayağımdaki yakkabidan bulmak için beni tüm İstanbulu dolaştırır. Bir benzerini buluruz, ama Ordu'ya gittiğimde bir bakarım ki düğüne giderken yine de benimkini giymiş. Bana diyolar ki kızları evlendir gel buraya yerleş, oldu canım dedim. Sizinle uğraşıcam sonra heheheh.

Bu günkü yazı ödevimizi de eda ettik:)) . Yarın ola hayr ola.

15 yorum:

  1. selam canım,
    kızların dolabına pek dokunulmaz çoğu zaman teşekkür edecekleri yerde aradıklarımı bulamıyorum elleme benim düzenime diyede üste çıkarlar :)
    pazarı ben de özlüyorum buralarda ne pazarı :)
    teyzelerin alemmiş onları tanımak isterdim,geçenlerde teyzem sabah Ankara ya geldi bizleri gördü akşam döndü kal dedim ama dinlemedi Kayseri ye geldiğinde de sadece bende kalırdı annem ne kadar ısrar ederse etsin ben de kalırdı ben onu heryere arabayla götürürdüm hoşuna giderdi bir ara senin kızlar teyze günü yapmışlardı hangi gündü o?
    sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  2. ben dolap dağınıklığında bulurum herşeyi yerli yerinde olunca arar dururum :):):)

    bu akşam kulaklarını çınlatacağızzz

    YanıtlaSil
  3. Ben sana dedim bana transfer ol sen :)Offf lalecim acil birinin benim dolaba da el atması lazım :)aman ne makbule geçerdi...ohhh keyfine bak mis gibi kahve dur ben de içeyim şimdi..hadi kal sağlıcakla,keyifle ;)

    YanıtlaSil
  4. bana dolaplardan bahsetmeyiniz sevgili arkadaşım, hele yerinden çıkarılması gereken kışlıklardan hiç bahsetmeyiniz...bi ara yapacağım söz, yaz gelmeden...:)

    YanıtlaSil
  5. Ay işte en sevdiğim iş,dolap ve çekmece içi düzeni.
    Efeden önce daha fazla zaman ayırıyordum mesela sabahtan akşama
    hatta akşamdan sabaha..
    Gel zaman git zaman elim hızlanmış daha çabuk yapabiliyorum şimdi:)
    Bir çarşafı ütünün dibinde beş altı kez katladığımı hatırlıyorum diğerlerinin ölçüsüne uydurmak için:))Ne derlerse desinler içten içe memnundurlar onlar.Biz kızlar analarımızı yormak istemeyizde pek:)))))Sevgilerrrrr

    YanıtlaSil
  6. vallahi hpe dedim şimdide diyorum havaları kaçırmayan tek kadıns ensin valalhiii tüm mevsimi doya doya yaşadın abla yaaa....
    benimde kışlıkları çıkarmma eksikleri listeleyip en kısa zamanda alışveriş işine girişmem gerek...

    düzenlenmiş dolabu kim beyenmezki abla... annem gelsede benimkisini de düzenlese beee:P

    YanıtlaSil
  7. seniniçin pek bir sakin, pek bir tek başına geçmiş bir hafta sonu...
    sen şimdi bu seni yanlız bırakmlarının acısını bol bol gezerek çıkarırsın gibi geldi bana ama sendne bir proğram yazısı yok:)))

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. anneannemi bu konuda tek geçerim.
    şöyle güzelce besmele çeker. dolap alçak olmalı ama, yere oturmak ister ( kıyamam ayakları ağrıyor çünkü ) sonra eşyaları tek tek elden geçirir güzelce katlar,el ütüsü yapar,mis gibi araya sabunlar falan da koyar.
    zannedersin askeri geçit var, öyle güzel.
    bi de anneanne eli değmiş, mis kokusu sinmiş :)

    YanıtlaSil
  9. kankiii,
    dolap içi düzenleme çalışmalarını ben de pazar elim değmişken yaptım
    pek rahat ediyor içim
    umarım kızlar da sever

    pazarlar güzeldir ama benim kalabalıktan çok başım dönüyor
    dön dolaş, sesler bazen kaldıramıyorum

    teyzeler alemmiş
    çok hoşlar
    seni ne çok seviyorlar kimbilir
    kıyafetlerini paylaşamıyorlar

    öptümmmmm

    YanıtlaSil
  10. Lale Ablacım neşem oluyor sayfan benim. Teyzenlerin teklifine verdiğin cevap güldürdü beni yine.
    geçen haftadan beri dolap yerleştirecem valla hala başlayabilmiş değilim, kolay mı bebeğin uyuduğu vakti yakala, haftasonu eşe bırakabilecekken gez deyince olmadı. Gamze nin yerinde olmak isterdim ah anneciğim gelse birazcık yanıma

    YanıtlaSil
  11. Lale ablacım ne güzel anlatıyorsunuz maşalllah.eminim kızlarınız bayılmışlardır. annem de bana yardım eder bu konuda.bak kızım şunu şuraya koysan daha iyi olur.tavsiyelerini dikkate alıyorum.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. Gerçekten başka birinin eli değdi mi insanın dolabına bir düzeni şaşıyor :))

    Alttaki yazıya da çok güldüm Gamsenin gaybana dünyasına :) Pek dertli :))
    bu arada gaybananın anlamını da bilmiyorudum sayende öğrendim :)))

    YanıtlaSil
  13. Büyüdüklerinde uçuveriyorlar değil mi yuvadan? Yuvadan uçmasalar da sofradan uçuyorlar. (Karadeniz usulü tarif muhteşemdi!)

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,
    Size "Lale Abla" diyebilsem keşke...sizi okurken böyle hissediyorum; çok yakın "bir ablam" tatlı tatlı anlatıyor sanki...
    Evde sizi karşılayan "anne kek"leri gibi yazılarınız, sıcacık ve güvenli...
    Ben Giresun'luyum, kan çekiyor, belli:)

    YanıtlaSil
  15. bizim dolaplarada bir el atsanız hani eliniz değmişken

    YanıtlaSil

içinizden geldiği gibi yorumlayın ama unutmayın ki keser döner sap döner gün gelir hesap döner:))