Geçen sabah uyandım , balkona çıktım ne güzel bir sabah dedim, hava pırıl pırıl , hafiften rüzgarlı, çiçeklerim coşmuşta coşmuş. Tüm sevdiklerim evde, çayım demli , ekmeğim sıcak. Hah sen bunu mu dedin kon kon Ergenekon. Ülkenin havası değişti.
Bir haftadır evdeyim, hadi itiraf edeyim güçcücük bir operasyon geçirdim. Bir tek mavianne önceden biliyordu. Geçen hafta geldiğinde ; buluştuğumuzda konuşmuştuk. Çok eften püften bir şey bence ama kocam ve Gamsegamse ikilisi neredeyse bakınca bile enfeksiyon kapacağım vehametine kapıldılar. Operasyon sonrası Ordu^'ya giden Kuzen tayfasının da olayı abartması ve akrabaların gece gündüz araması sonucu az kala ben bile ben bile önemli bir olay var sanacaktım. Yav , ben doğum yaptıktan sonra , doktor beni muayeneye gelmişti de, oda da bulamayınca yaygarayı koparmıştı hastam nerde diye. Hemşireler odaya doluşunca ben perdenin altından çıkmıştım. Pencereden bakıyordum da:)). Sonra eve çıkınca da aynı şeyi yapınca, kayınvalidem bari misafir gelince yat da nazar değmesin derdi. Hey gidi günler hey.
Bu gün ilk kez dışarı çıktım. Gamsegamse ile Capitole gittik. Hem biraz alışveriş yaptık hem yemek yedik.Erken ,indirim dolayısıyla mağazaların salı pazarından farkı yoktu. Hatta yerde denenip denenenip yerlere saçılan , ezilen ayakkabıları görünce , yani dünya para verip bu ezilen büzülen ayakkabıları mı alacağım dedim. E capitol de bizim mahallede olunca , bi sürü tanıdık çıkıyo tabi. Bir ara yemek masasında beş kişi oluverdik. Sohbet muhabbet derken , bir baktım saat altı olmuş. Koşalım eve dedinm hiç yemek yok. Hemen susuz tavuk pişirdim. Tarifini birazdan vericem. Bir de kocamın sevdiği bir yaz yemeğimiz var onu yaptım. Biraz kıyma ile soğanı soteliyoruz. Sonra bir tatlı kaşığı kadar da salça. Bir kaç adet de sivri biber doğrayın atın içine. Bu arada bir kaç adet de domatesi rendeleyin salın içine . Domatesler iyice pişince iki üç çorba kaşığı pirinç ve sıcak su ilave edin pişirin. Ne çorba gibi sulu ne de çok koyu olsun. Anladınız siz onu.
Gelelim sususz tavuğa , bu aslında Ruhat Menginin yılbaşı hindisi tarifinden bozma bir tarif. Hehe şaşırmayın valla geçen yılbaşında vermişti köşesinde tarifi. Şimdi efenim tavuğunuzu bi güzel yıkayın. İçini dışını tuzla ovun. Üstüne küçük çentikler atın. Soyduğunuz sarmısak dişlerini bu çentiklerin içine yerleştirin. Biraz da sevdiğiniz baharatları katın, ben tane karabiber falan da koyuyorum. Tencereye tavuğunuzu oturtun, ağzını kapatın. Hiç su koymayın sakın. Tencerenin kapağı ısınana kadar kuvvetli ateşte pişirin. Kapak ısınınca altını kısabildiğiniz kadar kısın 45 dk ya da tavuğun cinsine göre bir saat pişirin. İçindeki su nerden geldi diye de bana sormayın. Çorba, pilav yapacak kadar su çıkacaktır size. Hatta tavuk yarı pişince ben kapağı açtım bir kaç bütün patates attım içine. Yerken de limon ilave edip haşlama olarak yedik. Resim koymak aklıma geldiğinde , tavuk tavukluktan çıkmıştı. Bir tavuk resmi aparayım dedim netten, sonra aklıma annemin sözü geldi.'' kırk yılda bir hırsızlığa çıktım, ay akşamdan doğdu''. Şimdi neme lazım , millet kapıma dayanır benim tavuğum , benim resmim, eser hırsızı diye . Ağır ol molla desinler aha da bu da kocamın lafı pek sever niyeyse bu sözü.
Havalar oldukça iyi gidiyor gibi. Ya da bizi biraz boğaza yakın olmanın ve de ceviz ağacının sefasını sürüyoruz. Henüz klimayı bir kez çalıştırdık.
Durum bundan ibarettir ...
hamiş: Bazen yeni isimler görünce yorum sayfam da memnun oluyorum tabii, ama bakayım kimmiş diye gittiğimde bu blog yalnızca davetli okuyuculara açıktır diyor. Ne yapalım öle olsun.
Çok geçmiş olsun Laleciğim. Umarım dediğin gibi, önemli birşey değildir...
YanıtlaSilKon kon Ergenekon beni Tv'ye yapışık sinek haline getirdi. 2-3 kanal dolaşmaktan, yorum dinlemekten bitap düştüm...
Yemek tarifleri pek hoştu. Şu ilk tarif, hani kıymalı olanı annem kıymasız olarak yapar ismine de "şaştım" der. Yani evdeki bu malzemelerle yemek yaptım ve de şaştım bu işe dercesine...Gerçekten de çok lezzetlidir.:)
İyi olmana çok sevindim, tekrar söyleyeyim...:)
Lale ablacım çok geçmiş olsun...yazını her zamank gibi bir solukta okudum yine....kıymalı yemeği ben de çok severim hani bir de yarım ekmek yedirmese yanında daha iyi olacak....sevgiler bizden
YanıtlaSilGeçmiş olsun.Benzeri sıkıntılar uğramasın.
YanıtlaSilAlışveriş merkezlerinin klimalı havası dışında her şeyi sıkıyor beni. İyi tahammüllüsün vallahi..
Bizim çocuklara verecem tarifleri.Kızım habire ne pişireyim diye sorup duruyordu..
Sevgiler
Lale Abla geçmiş olsun. Tariflerine bayıldım, en kısa zamanda denenecek :) Sevgiler.
YanıtlaSilGeçmiş olsun ablacım,sen canı tez dediğimiz insanlardansın anlaşıldı ama bak ben bile merak ve telaş ettim doğrusu,doğum sonrası bile ayaklandığına göre ev halkının ve sevdiklerinin neler hissettiğini anlayabiliyorum,sen iyi bak kendine şu blog alemindeki sevdiğim az sayıdaki insanlardan,hem de ilk sıralardasın.
YanıtlaSilErgenekon olayını hiç açmayalım öyle bir endişe ve tedirginlik duygusu sarıyor ki beni anlatamam.
Seni çok çok öpüyorum,dikkat et kendine
aman gelmiş geçmiş olsun...
YanıtlaSilneler oldu sana nazar mı değdi, göze mi geldin aman aman gelmiş geçmiş olsun.
keyfin yerine gelmiş gibi sağlığın nasıl?
susuz tavuk fikri harikada asıl çentiklere sarmısak koymak fikrini çok tuttum:))))
çiçeklerin coşmuş ne güzel bizimleri sıcakdan akşamı zor yapıyorlar,
ama lütfen sen yinede içinden gelen sesi bazen dinleme, ağır ol... gerkeli istirahatini lütfen yap, lütfen ama...
seni bu sefer çok çok öpüyorum...
not: sen kitap isimlerini, gerkeli şeyleri bana yorum bırak benim sayfam seninki gibi pek uğranılan bir yer değil... yad amail at bak ben seni merak ederim şimdi...
sevgilerimle
Sealm Lale'cim
YanıtlaSilgeçmiş olsun,umarım sağlığına çabuk kavuşursun.
Sonra İstanbul kazan sen kepçe nasıl gezeceksin.
Ben de bu aralar Maeve Binchy'nin Gümüş Yıldönümü romanını okuyorum.
Dubai ye oğlumu görmeye gitdim,oralar çok güzel merak etme senin yerine de gezdim.
Sevgiler gönderiyorum
filiz
kankiiii
YanıtlaSilgeçmişler olsun,
iyi olduğunu öprenince içime su serpildi
aman anzar değmesin
capitole benden selam söyleseydin :))
ben bu gelişimde alışveriş yapamamıştım
yemekler yine süpermiş
döktürmüşsün
becerikli ve eli çabuk olmak böyle bişi işte
öptüm seni kandine iyi bak
aman aman ketummuş da..
YanıtlaSilhastalanırmış.. ameliyatlar olurmuş da.. ses etmezmiş de...
geçmiş olsun sana..
kocaman öpücükler bi de ataletindennnnnn
o lafı annem de dersi..
öksüz hırsızlığa çıkmış.. ay akşamdan doğmuş derdi..
ben de e sabah doğacak değil ya diye şaşardım..
=P
hem tavuk hem kıyma..
protein patlaması olacak..ayol..
=)...
bi de..
neden hemşireler fırça yiyene kadar çıkmadın kız.. perdenin arkasından..
=)
benim de bir hasta nerde öyküm var..
ama pek iç açıcı değil..
anlatmam........................
Lale Abla geçmiş olsun :)
YanıtlaSilAyrıntıları hafta içi öğrenirim :)
Çok öpüyorum :)
Görüşürüzzzz
diğer bloğum annecik 'i ziyaret etmişsiniz..teşekkür ederim..
YanıtlaSilgerçekten artık hergün ER(KENE)KON ile yatıp kalkıyoruz.ülkenin durumu içler acısı....
geçmiş olsun demeyi unuttum bu arada...
YanıtlaSildayanamadım bu akşam tavuğu yapıyorum...
YanıtlaSilLalecim geçmiş olsun canımmmmm...
YanıtlaSiltavuğun suyu nerden geldi...
merak ettim şimdi...
ben de kirazlı tavuk yaptım ki,sorma gitsin...yazacam tarifini,tabaklara koydum sofraya gelmeden yediler...
buluşmanıza az kaldı değil mi?
yazarsan okurum canım...
tekrar geçmiş olsun Lalecim.
Çokgeçmiş olsun biraz gecikmeli oldu ama göz problemi nedeni ile uzunca bir süre internete takılamadım .sevgi ile kal
YanıtlaSiltavuğu yaptımm gerçekten süper oldu ve çok beğenildi.teşekkürler:))
YanıtlaSil